Kulajda s vejcem

Suroviny:

6 brambor
hrst sušených hub
1 smetana ke šlehání
1 smetana na vaření
kopr
hladká mouka
50 g másla
4 vejce
kmín, sůl, mletý pepř, ocet

Postup:

Sušené houby si předem na 5 až 10 minut namočte do studené vody. Brambory očistěte, nakrájejte na kostky, dejte do hrnce, zalijte je vodou a přidejte houby
i s nálevem. Osolte, opepřete, přidejte kmín a vařte asi 15 až 20 minut, až budou houby i brambory měkké.

Smíchejte obě smetany a rozmíchejte v nich hladkou mouku – množství uzpůsobte tomu, jak chcete mít polévku hustou. Přilijte mix do polévky, dobře zamíchejte a chvíli povařte. Citlivě dochuťte octem, přidejte trochu másla pro zjemnění a také samozřejmě kopr, množství podle chuťových preferencí strávníků, v každém případě nakrájený nadrobno.

Čerstvá vejce uvařte natvrdo, oloupejte, rozkrojte napůl a do každého talíře dejte jednu nebo obě poloviny.

Doba přípravy: 45 min
Cena: 70 Kč

reklama
reklama