Kůzle na česneku

Suroviny na 4 porce: 

kůzlečí zadek

150 g slaniny

sůl

4 stroužky česneku

100 g másla

1 kostka instantní šťávy k pečenému masu

4 cibule

vývar nebo horká voda

rozmarýn

Postup:

Maso protkneme slaninou, osolíme, potřeme drceným česnekem, vložíme do pekáče a pokryjeme zbytkem slaniny. Přidáme máslo a přikryté pečeme. Podle potřeby podléváme horkou vodou (nebo vývarem). Až je maso poloměkké, odkryjeme, poklademe snítkami rozmarýnu a dopečeme dočervena.   Upečené maso vyjmeme, do výpeku přidáme horkou vodu a kostku „šťávy k pečenému masu“ a na kolečka nakrájenou cibuli. Chvíli osmahneme, pak zalijeme trochou horké vody nebo vývaru a krátce povaříme. Kůzlečí podáváme s vařenými brambory a dušeným špenátem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden