Moje šťastná hvězda

Lahodné hovězí na houbách

Klasický guláš je top, ale hovězí kližku na houbách si také oblíbíte.


Suroviny:


1 kg hovězí kližky


cibule


2 mrkve


300 g žampionů 


máslo


150 ml protlaku 


5 stroužků česneku


2 bobkové listy


tymián


15 dkg slaniny 


olej


2 dl červeného vína


Postup:


V hrnci si opečte slaninu nakrájenou na kostičky a přidejte máslo. Do hrnce nasypejte cibuli a osolte ji. Maso si nakrájejte na kostky, osolte ho a opepřete a orestujte ho na oleji ze všech stran v jiné pánvi. Do hrnce přidejte prolisovaný česnek, tymián a bobkový list, potom vmíchejte protlak s vínem.


Hrnec zakryjte a vložte na 90 minut do trouby předehřáté na 150 °C. Na pánvi si orestujte máslo a žampiony. Až bude maso upečené, přidejte k němu žampiony a vyjměte bobkový list. Dochuťte solí a pepřem.


Náš tip


Na zahuštění využijte část omáčky rozmixované s mrkví a žampiony.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden