Moje sladké tajemství

Lahodný dortík s tekutým středem

Suroviny:

200 g hořké čokolády

3 vajíčka

115 g másla

60 g cukru

60 g mouky

moučkový cukr na dozdobení

ovoce dle chuti

Postup:

Čokoládu nakrájejte na kousky a rozpusťte ve vodní lázni. Nechte trochu zchladnout. Změklé máslo vyšlehejte s cukrem do pěny, poté přidejte po jednom vajíčku a dobře promíchejte. Do máslové směsi přidejte mouku a zamíchejte. Nakonec přilijte zchladlou čokoládu a zamíchejte vše dohromady, až vznikne řidší čokoládové těsto.

Keramické formičky vymažte máslem a nalijte do nich čokoládové těsto. Předehřejte troubu na
200 °C a pečte 10–15 min, záleží na velikosti formiček. Vyndejte z trouby a nechte 5 minut chladnout. Dortík vyklopte na talířek, posypte moučkovým cukrem, ozdobte ovocem a ihned servírujte.

Tip!

Horký čokoládový dortík se kvěle doplňuje se zmrzlinovými sorbety. Zkuste třeba citronový!

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden