Moje šťastná hvězda

Legendární Fish and chips

Smažená ryba s hranolkami se často konzumuje ve Velké Británii. Říká se jí fish and chips. (Čtěte fiš end čips.)


Suroviny:


2 kousky tresky


1 vejce


80 g hladké mouky


1 lžička cukru


130 ml perlivé vody


1 citron


rostlinný olej na smažení


200 g sterilovaného hrášku


50 g másla


sůl


hrst čerstvé máty


Postup:


Rybu důkladně osušte a osolte. V misce smíchejte mouku s cukrem. Poté přidejte do mouky žloutek a perlivou vodu. Promíchejte dohladka. Bílek vyšlehejte do pěny a vmíchejte do těstíčka. Na pánvi rozpalte olej. Mezitím si připravte hráškový dip. Hrášek rozmixujte  společně s máslem, mátou a trochou soli.


Teď rybu namočte do připraveného těstíčka a každý kus osmahněte na rozpáleném oleji. Postačí z každé strany dvě minuty. Rybu servírujte s hráškovým dipem a pokapanou citronovou šťávou. Jako přílohu zvolte hranolky anebo pečené brambory. Dobrou chuť!


Náš tip


Rybu si vychutnejte s tatarskou omáčkou či bylinkovým dipem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden