Moje šťastná hvězda

Makrela s červenou kari omáčkou

Kari s kuřecím masem je oblíbené po celém světě, už jste ho ale ochutnali s makrelou?


Suroviny:


3 filety z makrely


2 plechovky kokosového mléka


1 lžíce thajské červené kari pasty 


1 cibule


olivový olej


1 chilli paprička


1 plechovka bambusových výhonků


sůl, pepř 


čerstvá petřelka


2 sáčky jasmínové rýže 


Postup:


Rýži si uvařte podle návodu na obalu. V pánvi si rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli.


Přidejte kari pastu, chilli a kokosové mléko. Nechte 10 minut probublávat.


Na jiné pánvi si na oleji opečte z obou stran makrelu a pak ji přidejte k omáčce společně s bambusovými výhonky.


Osolte a opepřete. Vařte pod pokličkou 10 minut. Ozdobte petrželkou.


Něco navíc


Nejlépe chutná kari ryba s rýží, vyzkoušet můžete ale také kuskus.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden