Medová křidélka z trouby

Vynikající křidélka naložená v pikantní marinádě ochucené medem a kořením.

Příprava: 35 minut + 1 hod marinování

Náročnost: *

Cena za porci: 25 Kč

Suroviny na 4 porce

- 1 kg kuřecích křidélek

- 4 lžíce ostrého kečupu

- 2 lžíce oleje

- 1 lžíce medu

- 1 lžíce tabasca

- 1 lžíce sójové omáčky

- 1 lžíce hořčice

- 2 stroužky česneku

- sůl, pepř

Postup

1. Česnek utřete. Přidejte kečup, olej, med, sójovou omáčku, tabasco, hořčici a trošku soli a pepře a promíchejte.

2. Kuřecí křídla omyjte, osušte, dejte do mísy a přelijte marinádou. Nechte alespoň hodinu odležet v lednici.

3. Křídla rozložte na plech a pečte v rozpálené troubě na 180 ºC asi 25 minut.

reklama
reklama

Komentáře