Můj čas na kafíčko

Na svatbě mého syna málem došlo k velkému trapasu!

Chtěla jsem mít z dcery nejkrásnější družičku.

Příliš velká péče o některé věci může vést k nechtěným následkům.

Svatba mého syna byla plánována jako velká událost. Moje nastávající snacha chtěla být tou nejhezčí nevěstou v Čechách, jak sama prohlásila. Našla si svatební salón a v něm výjimečné, nadýchané a exkluzívní bílé šaty. S radostí absolvovala první zkoušku, potom i další kvůli úpravám, aby šaty padly na míru.

Šaty z výkladu

Já jako matka ženicha jsem to všechno sledovala jen jakoby z dálky, protože ti mladí si všechno zařizovali podle svých představ. Kromě syna mám i dceru Lenku, pro kterou jsme jeli vybrat šaty družičky.

Toužila jsem po tom, aby i Lenka byla na synově svatbě nádherná, přímo výjimečná, nejkrásnější družička. Prodavačka už byla zoufalá, až nakonec přinesla šaty z výkladu. Hned na první pohled jsem si je zamilovala a donutila jsem dceru, aby si je oblékla.

Nastal den svatby. S dcerou jsme vítaly hosty, ale nebylo jediného svatebčana, který by neměl připomínku k šatům družičky. Nejprve jsem to brala s humorem, ale pak jsem začala jsem mít pochybnosti o správnosti svého výběru. Utěšovala jsem ji, že je nádherná a že oni tomu nerozumí.

Uvědomila jsem si chybu

Syn šaty své sestry nekomentoval, zůstal zkrátka stát v němém úžasu. Nastal čas jít pro nevěstu. Všechno probíhalo v euforii, dobré náladě, hudba hrála, zpívalo se, ale jen do chvíle, kdy vystoupila z auta Lenka. Moje nastávající snacha Iva vyšla z domu a zůstala stát tváří v tvář mé dceři.

Svatebčané ztichli, protože proti sobě stály dvě nádherné mladé ženy v krásných bílých šatech. Rozdíl mezi nimi byl jen ten, že nevěsta měla závoj a dcera růžovou mašli. Až tehdy jsem si uvědomila, jak velkou chybu jsem udělala.

Moje dcera určitě byla nejkrásnější družičkou, ale všichni si ji pletli s nevěstou. Místo radosti jsem prožila nejhorší den svého života. Naštěstí tenhle trapas skončil dobře, což lze doložit i fotkami. Já jsem si to ale moc neužila, celou dobu jsem se omlouvala rodině nevěsty. Moje snacha to ale naštěstí vzala s humorem a dokonce mě utěšovala.

Magda R. (57), Domažlice

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden