Můj kousek štěstí

Nadýchané croissanty

Čerstvě upečené croissanty jsou výborné k snídani, svačině i jako pohoštění ke kávě.

Potřebujete:

✿ 450 g hladké mouky
✿ 2 lžičky sušeného droždí
✿ 280 ml vlažného mléka
✿ 75 g cukru
✿ 15 g soli
✿ 250 g másla

1. Z mléka, mouky, droždí, cukru a soli uhněťte hladké těsto a nechte ho 50 minut kynout. Pak ho rozválejte do obdélníku a poklaďte tenkými plátky másla. Plát těsta 3× přeložte, zaviňte do potravinářské fólie a dejte na 1 hodinu do lednice.

2. Pak těsto rozválejte do obdélníku a opět 3× přeložte. Postup opakujte 3× a poté těsto nechte zabalené v potravinářské fólii v lednici přes noc. Druhý den ho rozdělte na díly, ty vyválejte opět do obdélníku, z něj nakrájejte trojúhelníčky a sviňte do tvaru croissantu.

3. Pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě 25 minut kynout. Pečte v horkovzdušné troubě 15 minut na 190–200 °C. Vyndejte, nechte na mřížce vychladnout a podávejte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden