Moje sladké tajemství

Naklíčené zdravé zobání

Semínka jsou malá, ale mají velkou sílu. Dochuťte jimi jídlo nebo je zobejte jen tak u televize. Vaše tělo vám bude vděčné.

Semínka jsou zdrojem bílkovin, zdravých tuků, minerálů i vitaminů. Olejnatá semena navíc obsahují antioxidanty a podporují mozkové funkce.

Jogurt s chia semínky je zdravý a také moc chutný.

Dýně

Dýňová semínka patří k nejoblíbenějším. Pomáhají snížit krevní tlak a zmírnit příznaky menopauzy. Olej, který je v dýňových semínkách obsažen, snižuje příznaky hyperaktivního močového měchýře a pomáhá mužům se zvětšenou prostatou.

Slunečnice

Její semínka jsou přínosná při léčbě zánětu a fungují také jako jeho prevence. Pomáhají snižovat hladinu cholesterolu a zmírňují příznaky menopauzy.

Len

Lněná semínka obsahují spoustu živin potřebných pro tělo. Pomáhají snižovat hladinu cholesterolu, krevní tlak, a dokonce i zmírní riziko rakoviny prsu nebo prostaty. Konzumací namletých lněných semínek do těla dostanete cenné omega-3 mastné kyseliny, které podporují imunitní systém a zdraví srdce.

Sezam

Semena sezamu jsou součástí oblíbeného pokrmu zvaného hummus. Harmonizují produkci pohlavních hormonů a snižují oxidační stres, který má velmi negativní vliv například na artritidu.

Chia

Semínka rostliny chia snižují hladinu cukru v krvi a rizikové faktory srdečních chorob. Navíc pomáhají snižovat krevní tlak a chuť k jídlu.

Konopí

Tato semínka obsahují všechny esenciální aminokyseliny. Konopný olej pomáhá při ekzému a jiných chronických zánětlivých stavech.

Budete-li semínka konzumovat v suché podobě, budou hůř stravitelná. Když je však necháte naklíčit, znásobíte množství prospěšných látek, které jsou v nich obsaženy. Můžete je koupit již naklíčená nebo je nechat naklíčit až doma. Doba klíčení se pohybuje v řádu dní.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden