Můj čas na kafíčko

Nejkrásnější španělské pláže

Španělsko je plným právem jednou z nejoblíbenějších turistických destinací. Panenská příroda a průzračná voda jsou totiž velkým lákadlem pro turisty z celého světa.

Když se řekne Španělsko, nevybavíme si jenom jeho pevninskou část, ale i ostrovy, které k této zemi patří. Ať se ale do Španělska vydáte kamkoli, nádherné pláže vás dozajista neminou. My vám doporučíme jen pár vybraných, které rozhodně stojí za pozornost.

Nejoblíbenější městská pláž

Barceloneta je pojmenována po stejnojmenné městské čtvrti v Barceloně. Na pláži najdete jak vytoužený klid, tak i spoustu zábavy. Na své si přijdou rodiny s dětmi i ti, kteří si chtějí dosyta užít nezaměnitelné atmosféry místních bister, barů a restaurací.

Baskická dominanta

Nejproslulejší pláží v Baskicku je Playa La Concha v San Sebastianu. Je téměř jeden a půl kilometru dlouhá a čtyřicet metrů široká. Na své si zde přijdou i děti, pro něž jsou připraveny skluzavky.

Pláž s růžovými korálovými útesy

Pobřeží Costa Brava je jednou z nejnavštěvovanějších části Španělska a právě zde můžete navštívit pláž Tamariu, která se pyšní širokými úseky zlatavého písku omývanými křišťálově průzračnou vodou, v níž se nacházejí růžové korálové útesy. V okolí najdete spoustu malebných restaurací a obchůdků s typickými španělskými výrobky.

Panenská příroda v Almerii

Na pláž s panenskou přírodou vyrazte do Almerie. A určitě za návštěvu stojí. Playa de los Muertos je prý skutečným rájem na zemi, a jakmile ji jednou poznáte, žádná pláž na světě už se vám nikdy nebude zdát dobrá.

Klidná, čistá, jako stvořená pro potápění

Nesmíme však zapomenout ani na neojblíbenější španělský ostrov zvaný Mallorca. Es Caló des Moro je situována na jihu ostrova, a protože ji vlastní soukromá nadace, je čistá a udržovaná. Sice tu nenajdete žádné restaurace ani jiné obchůdky, ale zase si tu užijete vytoužený klid. Navíc jde o ideální místo pro šnorchlování.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden