Moje chvilka pohody

Nejlepší péče o oční okolí

Pokožka v partiích očního okolí je pokládána za nejchoulostivější místo na obličeji. Právě proto je nutné o ni pravidelně a hlavně správně pečovat.

Pleť v okolí očí je o tři až pět milimetrů tenčí než pleť na zbytku obličeje a zároveň velmi citlivá na sluneční záření, a proto se zrovna zde objevují první známky stárnutí. Kromě správné kosmetické péče nezapomínejte dodržovat pitný režim, vyváženě jíst, dostatečně spát a nosit sluneční brýle.

Speciální přípravky

Vzhledem k tomu, že pleť kolem očí má odlišnou strukturu než pleť obličeje, potřebuje také jinou péči. Vždy volte produkty, které jsou určené přímo na oční partie. Většinou na trhu bývají ve formě krému, séra, emulze či gelu. Vybírejte dermatologicky a oftalmologicky testované výrobky a neparfémované výrobky.

Správná aplikace

Před aplikací očního krému oči i pleť pečlivě zbavte líčidel a vyčistěte pomocí odličovacích přípravků. Zaručíte tím optimální účinek péče a lepší vstřebávání aktivních složek. Malé množství krému naneste pouze na oblast pod očima a vždy jej do pokožky lehounce vklepejte nebo vmasírujte jemnými krouživými pohyby.

Pozor na make-up

Vrásky kolem očí vizuálně prohlubuje i mnoho vrstev make-upu. Používejte kvalitní hydratační make-up, který nanášejte v tenkých vrstvách. Korektory mějte tekuté a vždy o jeden tón světlejší, než je make-up.

Vyhnout byste se měla pudru. Vzhled očního okolí naopak pozvedne řasenka. Krásné a dlouhé řasy poutají pozornost a nechají vyniknout očím, nikoli vráskám kolem nich.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden