Moje sladké tajemství

Objevte kouzlo všemocných olejů!

Například blahodárné účinky panenského olivového oleje jsou obecně známé. A to jak v kulinářství, tak v kosmetice. Existují ale i oleje, které si zatím svoje místo na trhu kosmetiky teprve hledají.

A přitom jsou opravdovou vzpruhou pro vaši unavenou pokožku. Nechte se inspirovat a vyberte ten, který pro vás bude po všech stránkách dokonalý.

Břidlicový olej

Říká se mu také alpský kamenný olej a je rozhodně zajímavou variantou pro vaši relaxační koupel.

Pokud vám nebude vadit její zemitě asfaltová vůně, kterou je břidlicový olej typický, pak ho do další napuštěné vany určitě vyzkoušejte. Nenechte se zaskočit nebo dokonce odradit ani tmavou skoro černou barvou vody. Zbaví vás totiž bolestí kloubů a celodenní únavy.

Takže o jeho léčivých účincích nemůže být pochyb. Navíc je stoprocentně přírodní, protože vzniká z bahna se zbytky rostlin a živočichů na dně pramoře. Můžete na ni narazit i v podobě mletého prášku. A jak na to? Do vody o teplotě 38°C postačí tři lžíce oleje. Pokud toužíte po typické bílé pěně, pomozte si sprchou.

Řebříčkový olej

Řebříček je úžasný v tom, že vám dokáže navodit dojem naprostého relaxu.

Jeho osobitá vůně navíc jistě zaujme i váš mužský protějšek. Dokonalá je jeho kombinace se zázvorem, citronovou šťávou či pepřem. Možná jste se s ním už setkala několikrát, ale nikdy vás nenapadlo použít ho do koupele.

Právě tuhle chybu byste měla co nejdřív napravit. Pomáhá totiž při migrénách, všelijakých vnitřních bolestech.

Kokosový olej

O kokosovém oleji toho bylo napsáno už spousta v souvislosti s jeho využitím při vaření i zkrášlování. Všechny zmínky jsou ale rozhodně opodstatněné. Skvělý je při péči o pokožku i vlasy či nehty.

Mnohdy bývá dokonce nazýván bez nejzdravějším olejem na Zemi. Obsahuje velké množství mastných kyselin včetně laurové, která má v sobě antibakteriální vlastnosti. Dá se přidat do koupele nebo při mytí vlasů.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden