Moje šťastná hvězda

Okurkový salát zvaný tzatziki

Salát nebo omáčku ze salátové okurky podávejte k masu, zeleninovým salátům anebo jako chuťovku k teplému řeckému pita chlebu.


Suroviny:


1 velká salátová okurka 


250 g pravého řeckého jogurtu


3 stroužky česneku 


1 lžíce citronové šťávy 


1 lžíce olivového oleje 


1 vrchovatá hrst čerstvého kopru


1 polévková lžíce čerstvé máty nebo jiné bylinky


sůl, pepř


Postup:


Salátovou okurku omyjte a na struhadle nahrubo nastrouhejte. Vymáčkněte z nastrouhané okurky přebytečnou vodu. Okurku zamíchejte společně s řeckým jogurtem a přidejte podle chuti sůl a pepř. 


Dále tzatziki dochuťte čerstvou citronovou šťávou, koprem, mátou, trochou olivového oleje a prolisovaným česnekem. Pokrm dozdobte plátky okurky, koprem a ještě trochou olivového oleje.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden