
Vepřová žebírka jsou hitem českých hospod. Upečte si taková, po kterých si olíznete všech deset.
Suroviny na 4 porce
- 6 lžic kečupu - 5 stroužků česneku - 2 lžíce dijonské hořčice - 1 lžíce worcesterské omáčky - 1 lžíce oleje - špetka mletého chilli koření - mletý černý pepř, sůl - 12 kusů vepřových žebírek - sádlo na vymazání plechu
Postup
1. V misce rozmíchejte kečup se všemi stroužky prolisovaného česneku. Do směsi vmíchejte dijonskou hořčici, worcesterskou omáčku a olej. Přidejte chilli koření a podle chuti osolte a opepřete. Důkladně promíchejte.
2. Vepřová žebírka osolte a ze všech stran potřete marinádou. Vyskládejte je vedle sebe na vymazaný plech a dejte péct do trouby rozehřáté na 180 ºC asi na 50 minut. Přibližně v polovině pečení je obraťte a znovu potřete marinádou.
3. Podávejte ihned po upečení. Můžete ozdobit čerstvými bylinkami.