Moje sladké tajemství

Ovesný crumble s rebarborou

Suroviny:

200 g rebarbory

1 jablko

4 lžíce třtinového cukru

80 g másla

100 g moučkového cukru

50 g hladké mouky

50 g ovesných vloček

Postup:

Troubu předehřejte na 200 °C. Rebarboru oloupejte, stonky nakrájejte na kousky dlouhé asi 2 centimetry a nasypte je do zapékací misky. Posypte hnědým cukrem a rukama promíchejte.

Omyté jablko nakrájejte na malé kousky, přidejte k rebarboře a lehce promíchejte. Studené máslo, cukr, ovesné vločky a mouku nasypte do misky a mněte konečky prstů tak dlouho, až utvoříte drobenku. Tou posypte rebarboru v zapékací misce. Několikrát miskou klepněte o kuchyňskou linku, aby se drobenka dostala mezi ovoce.

Zapékejte 25–30 minut, až povrch zezlátne a spodní část krásně bublá. Crumble podávejte teplý s kopečkem vanilkové zmrzliny.

Tip!

Do ovesné drobenky můžete přidat i plátky mandlí nebo nasekané ořechy.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden