Moje sladké tajemství

Ozdobné dekorace

Pokud vás trápí nedostatek úložného prostoru pro vaše drobnosti nebo jen chcete vyrobit originální dárkovou krabičku, pak pro vás máme ideální řešení.

Budeme potřebovat:

 papírovou krabici (zvolte si svou ideální velikost)

 látku dle vlastního vkusu

 lepidlo v tyčince či tavnou pistoli

 fix a nůžky

 kovový držák štítků

Jak na to?

1. Fixou si obkreslíte jednotlivé strany krabice na vámi zvolenou látku a vystřihnete.

2. Boční strany vystřihnete přesně dle velikosti krabice. U dílu na přední a zadní stranu přidejte 1 centimetr navíc pro překrytí boků.

3. Jednotlivé díly látky přilepíte na krabici pomocí lepidla a necháte pořádně zaschnout.

4. V posledním kroku ještě jenom nainstalujete ozdobný držák štítků tavnou pistolí. Z konečného výsledku budete nadšeni vy i vaše okolí.

Tip!

Tip: Podívejte se doma na odstřižky látek a krajek, které by se daly použít. Ke zdobení se vám také můžou hodit korálky, knoflíky, stužky, nebo dokonce sušené květy.

Vyrobte si doma stojan na víno

Budeme potřebovat:

 16 dřevěných hranolů (na 9 lahví )

 16 kovových lišt 25 centimetrů

 pilku

 kladivo

Jak na to?

1. Materiál si připravte k ruce, a pokud nemáte už rovnou ideální velikost hranolů, pusťte se do jejich řezání. Každý by měl mít kolem 25 až 27 centimetrů, podle délky lahví.

2. Když už máte dřevěné hranoly nařezané na správnou velikost, na čelní a zadní straně každého z nich vyřízněte pilkou znaménko plus podle šířky kovové lišty, které do nich pak budete vkládat.

3. Vše je připravené k tvoření konstrukce stojanu. Do hranolů zatlučte kladivem lišty (nechte si vždy zhruba 10 centimetrů mezeru na lahve) a vytvořte pevné spojení.

4. Ve svislém směru propojte hranoly vždy jednou dlouhou lištou, vertikálně pak jednotlivými krátkými plíšky. Nezapomeňte kovové lišty zatlouct kladivem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden