Paštika z vepřových jater a cizrny

Cizrna zatím moc oblíbená není, když ji ale zakomponujete do rozplývající se paštiky, budete nadšení. Cizrna je bohatá na vlákniny a bílkoviny a napomáhá dobrému trávení.

Superpotraviny:  cizrna

Ingredience:  200 g sádla, 1 cibule, 500 g vepřových jater, sůl, pepř, koňak, sladká smetana ke šlehání, 1 stroužek česneku, bylinky, 150 g cizrny, 1 rozšlehané vejce

Postup:  Nechte hodinu vařit předem namočenou cizrnu. Rozehřejte sádlo, cibuli nakrájejte a smažte dozlatova. Játra nakrájejte.

Do výpeku z cibule vložte játra a opékejte asi 4 minuty. Poté smíchejte s cibulí a uvařenou cizrnou. Směs rozmixujte.

Přidejte sůl, pepř, koňak, smetanu, rozšlehané vejce, česnek a bylinky. Dejte do formy a do lednice.

reklama
reklama