Pečená dýně s cizrnou

Jednoduchý a přitom opravdu chutný salát můžete servírovat jako večeři nebo přílohu.

Příprava: 35 minut

Náročnost: *

Cena za porci: 25 Kč

Suroviny na 2 porce

- 500 g očištěné máslové dýně

- 300 g předvařené cizrny

- 3 lžíce olivového oleje

- sůl, pepř

- 1 lžička sušených italských bylinek

- pečicí papír

Postup

1. Dýni nakrájejte na kousky a smíchejte společně s cizrnou a olivovým olejem. Osolte, opepřete a ochuťte bylinkami. Promíchejte.

2. Směs rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Pečte při 180 °C asi 25 až 30 minut.

3. Podávejte ještě teplé, samotné, s pečivem, nebo jako přílohu k masu.

reklama
reklama

Komentáře