Moje šťastná hvězda

Pečený bůček s jedlými kaštany

Jedlé pečené kaštany se obvykle prodávají na vánočních trzích, ale připravit si z nich můžete velmi chutné pokrmy i doma.


Suroviny:


800 g vepřového bůčku


300 g jedlých kaštanů


250 ml bílého vína


150 ml masového vývaru


2 lžíce másla


2 lžíce medu


sůl, pepř


Postup:


V misce si promíchejte sůl, pepř, med a rozpuštěné máslo. Marinádou potřete bůček ze všech stran, nevynechejte ani kousíček. Přendejte ho do pekáče a podlijte ho vínem a vývarem. Pokud vývar nemáte, stačí maso podlít obyčejnou vlažnou vodou. 


Dejte péct do trouby na 180 °C na 30 minut. Mezitím si do vroucí vody nasypejte z obou stran nařízlé kaštany, na středním plameni vařte 6 minut. Kaštany pečlivě oloupejte a přidejte je k masu. Maso s kaštany pečte ještě dalších 15–20 minut, dokud kaštany nebudou měkké.


Maso mezitím potírejte výpekem. Pokrm podávejte s vařenými nebo pečenými bramborami. Dozdobte bylinkou, kterou máte zrovna po ruce.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden