Petrželová polévka se semínky

Příprava: 40 min. Cena za 1 porci: 18 Kč

Suroviny na 2 porce:

● 0,5 kg petržele

● 0,5 l zeleninového vývaru

● ½ vaničky měkkého tvarohu

● 1 lžička kari

● špetka muškátového oříšku

● podle chuti sůl

● čerstvě mletý pepř

● na ozdobu můžeme použít lehce opražená slunečnicová, dýňová a lněná semínka

Postup:

1. Čerstvou hladkolistou petržel důkladně vypereme, pokrájíme na menší kousky a vaříme v zeleninovém vývaru nebo lehce osolené vodě do změknutí (cca 15 minut).

2. Rozmixujeme do jemného krému, přidáme tvaroh, koření, sůl a pepř, zamícháme a ještě krátce povaříme, aby se nám chutě hezky spojily. Krémovou polévku servírujeme ozdobenou opraženými semínky.

reklama
reklama

Komentáře