Petrželová polévka se semínky

Příprava: 40 min. Cena za 1 porci: 18 Kč

Suroviny na 2 porce:

● 0,5 kg petržele

● 0,5 l zeleninového vývaru

● ½ vaničky měkkého tvarohu

● 1 lžička kari

● špetka muškátového oříšku

● podle chuti sůl

● čerstvě mletý pepř

● na ozdobu můžeme použít lehce opražená slunečnicová, dýňová a lněná semínka

Postup:

1. Čerstvou hladkolistou petržel důkladně vypereme, pokrájíme na menší kousky a vaříme v zeleninovém vývaru nebo lehce osolené vodě do změknutí (cca 15 minut).

2. Rozmixujeme do jemného krému, přidáme tvaroh, koření, sůl a pepř, zamícháme a ještě krátce povaříme, aby se nám chutě hezky spojily. Krémovou polévku servírujeme ozdobenou opraženými semínky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden