Moje sladké tajemství

Pizza s mozzarellou, proscuittem a rukolou

Suroviny:

Na těsto:

0,5 kg hladké mouky

3 lžíce olivového oleje

sůl

300 ml vlažné vody

balíček droždí

Na pizzu:

1 ks rajčatového protlaku

1 ks mozzarelly

100 g šunky proscuitto

1 balíček rukoly

30 g strouhaného parmazánu

Postup:

Do mísy vysypeme polovinu mouky, vytvoříme důlek, osolíme, nalijeme olivový olej. Přidáme rozdrolené droždí nebo předem vzešlý kvásek.

Postupně zapracováváme s vlažnou vodou a druhou polovinou mouky, až vznikne hladké, nelepivé těsto. Propracovávání věnujeme dostatek energie a trpělivosti, čím déle budeme s těstem pracovat, tím lepší a chutnější pak po upečení bude. Necháme půl hodiny kynout a pak zpracujeme.

Když máme těsto dobře rozválené, vložíme je na plech s pečicím papírem. Těsto potřeme rajčatovým protlakem po celém obvodu. Jen centimetr od kraje necháme těsto bez rajčat. Vložíme do předem rozehřáté trouby a pečeme na 200 °C 15–20 minut.

Po vyndání pizzy z trouby necháme těsto pár minut vychladnout. Když není pizza úplně vařící, můžeme začít zdobit. Celou plochu poklaďte sušenou šunkou. Roztrhejte sýr a rozdělte ho po celém těstě. Pak už jen přidejte kusy rukoly a celé posypte strouhaným parmazánem.

Tip!

Jde o klasický italský recept. Pizzu si můžete vylepšit i houbami, slaninou nebo třeba olivami.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden