Moje chvilka pohody

Plněná kuřecí kapsa

Listový špenát, kozí sýr a libové kuřecí maso – to je kombinace, která rozhodně stojí za ochutnání.

Suroviny na 4 porce - 4 prsní kuřecí řízky s kůží - 80 g mraženého listového špenátu - 80 g rozdrobeného kozího sýra - 2 lžíce olivového oleje - 2 lžíce piniových oříšků - sůl, pepř

Postup

1. Prstem uvolněte z jedné strany kůži na prsou. Pokud seženete jen řízky bez kůže, prořízněte ostrým nožem ze strany do masa kapsu.

2. Špenát nechte povolit a vymačkejte z něj vodu. Pak ho promíchejte s kozím sýrem. Směsí naplňte kapsy v kuřeti a maso zvenku osolte a opepřete.

3. V pánvi rozehřejte olej. Prsa opékejte dozlatova nejprve kůží dolů. Pak obraťte, přidejte piniové oříšky a opečte i z druhé strany. Přidejte pět lžic vody, přiklopte a poduste doměkka, asi 20 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden