Moje sladké tajemství

Poctivá domácí sekaná se šťouchanými bramborami

Suroviny:

50 g mletého masa (mix hovězího a vepřového)

6 plátků toustového chleba

100 ml mléka

100 g čedaru na kostičky

12 plátků slaniny

2 polévkové lžíce másla

3 stroužky česneku

2 ks vajec

1 hrst nasekané petrželky

2 snítky tymiánu

1 pórek

sůl mořská

mletý pepř

Na brambory:

10 ks brambor

anglická slanina – kostičky

1 cibule

pažitka

mléko

sůl

Postup:

Troubu rozehřejte na 180 °C. Toastový chléb nakrájejte na kostičky, pokropte mlékem a nechte nasáknout. Na mírném ohni, na másle opékejte pórek zhruba 5 minut do měkka.

V míse míchejte pórek a chleba spolu s kořením. Rozklepněte vajíčka a hmotu zapracujte. Nakonec přidejte na kostky nakrájený sýr a promíchejte.

Formu vyložte plátky slaniny tak, aby trochu přečnívala, naplňte masovou hmotou a přiklopte přečnívající slaninou. Pečte 45 minut dozlatova.

V mírně osolené vodě uvařte oloupané a nakrájené brambory. Najemno nakrájenou cibulku orestujte společně s kostičkami slaniny. Slijte vodu z brambor a namačkejte je. Přilijte trošku teplého mléka, osmaženou cibulku se slaninou a nakonec pažitku. Vše promíchejte a podle chuti dosolte.

Tip!

Můžete si z této hmoty udělat i karbanátky, které lze podávat s bramborovou kaší s bylinkami.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden