Moje sladké tajemství

Podzimní věnec z šípků

Vydáme se na příjemnou procházku podzimní přírodou, kde si nasbíráme šípky. Do samotné výroby věnce můžeme zapojit i vnoučátka.

Budeme potřebovat:

  • šípky z keřů a různé bobule

  • bílé suché kvítky

  • korpus na věnec

  • zahradnické nůžky


Jak na to?

1. Nebudeme potřebovat hodně různých druhů materiálu. Vystačíme s tím, co najdeme v přírodě a co nakoupíme v květinářství. Připravíme si šípky a různé bobule s pevnější stopkou – různé velikosti i barevnost.

Od červených až po žluté a nazelenalé. Bílé kvítky – ty si zakoupíme v kterémkoli květinářství. Co se týče množství šípků, tak záleží na velikosti nejen plodů, ale i korpusu.

Pokud si nasbíráme více plodů, než budeme potřebovat, tak je využijeme na další dekorace. Samotná výroba věnce ze šípků spočívá v podstatě jen v zapichování šípků, bobulí a bílých kvítků do korpusu.

2. Dříve ale, než se pustíme do samotné výroby, tak si nastříháme dopředu bobule, značně to urychlí práci. Stopky by měly být dostatečně dlouhé, zhruba 3–4 cm, tak, aby v korpusu držely a později nevypadávaly.

3. Dalším krokem je postupné zapichování šípků, bobulí a bílých kvítků. Barvy střídejme tak, aby byly rozprostřeny po celém podzimním věnci rovnoměrně. To se týká i velikosti jednotlivých šípků.

4. Když jsme s výsledným věncem spokojeni, tak už jen stačí najít pro něj správné místo na zavěšení.

Jutová krása na dveřích

Vyzdobte si domov v zemitém a příjemném podzimním stylu. Věnec podle našeho postupu hravě zvládnete, a ještě se skvěle odreagujete.

Budeme potřebovat:


  • polystyrenový korpus na věnec (průměr 25 cm)

  • jutovou stuhu – 5 m šíře 10 cm

  • špendlíky s malou hlavičkou

  • tavnou pistoli a silikonové tyčinky

  • nůžky a různé podzimní dekorace


1. Připravíme si polystyrenový korpus na věnec a všechny ostatní potřebné věci k ruce.

2. Jutovou stuhu nastříháme na čtverce o rozměrech 10 x 10 cm. Každý čtverec složíme do trojúhelníku přiložením protilehlých rohů, naneseme kapku silikonového lepidla a slepíme k sobě. Pak k sobě slepíme oba zbývající volné rohy. Takto postupujeme se všemi čtverci juty.

3. Vezmeme špendlík a propíchneme ho spodkem bubliny a připíchneme jutovou bublinu na polystyrenový korpus věnce. Pokračujeme, dokud nebudeme mít pokrytý celý korpus.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden