Můj čas na kafíčko

Polévka s mletým masem

Polévka bude chutnat skvěle, když do ní přidáte ještě bílé fazole. K dochucení můžete dále použít i čerstvé bylinky, například tymián, listovou petrželku, libeček, dobromysl... 


Ingredience: 4 porce


 200 g kapusty
 200 g mletého kuřecího masa
 2 brambory
 1 l zeleninového vývaru
 1 lžička kmínu
 olej
 1 cibule
 1 lžíce hladké mouky
 sůl, pepř


Postup:


Na oleji opečte najemno nasekanou cibuli. Přisypte kmín a nechte ho rozvonět. Pak přidejte maso a opečte ho. Poprašte ho lžící mouky, promíchejte a zalejte vývarem. Do polévky přidejte pokrájené brambory, sůl, pepř a vše přiveďte k varu.


Vařte zhruba 10 minut. Mezitím opláchněte listy kapusty, zbavte je tuhých středů a pokrájejte je na menší kousky. Přidejte je do polévky a vařte dalších zhruba 10 minut nebo do chvíle, dokud brambory nezměknou. Polévku můžete v zájmu ještě většího zasycení strávníků servírovat s křupavým chlebem či bagetou.


Příprava: 40 min


Cena za 1 porci: 25 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden