Posvícenský kaldoun

Suroviny na 4 porce:

drůbky (srdce, játra, žaludek…)

odřezky z 1 kachny

100 g kořenové zeleniny

2 lžíce másla

1 malá cibule

1 lžíce hladké mouky

80 g širokých nudlí

1 vaječný žloutek

0,1 l mléka

muškátový oříšek mletý

bílý pepř

petrželka

Postup:

Drůbky řádně očistíme, opláchneme, dáme do hrnce s osolenou vodou a krátce povaříme, pěnu pečlivě odstraníme, přidáme kořenovou zeleninu a vaříme doměkka. V kastrolu na másle zlehka osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme scezeným vývarem, náležitě rozmícháme, okořeníme a provaříme. Poté přidáme nakrájenou zeleninu, předem uvařené široké nudle, drůbeží maso zbavené kostí. Na závěr vlijeme žloutek rozmíchaný v mléce a krátce povaříme. Jednotlivé porce polévky doplníme najemno nasekanou petrželkou

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama