Moje chvilka pohody

Připravte nožky na letní sezónu

V letních měsících se každá z nás touží pochlubit krásnýma nohama. Aby vypadaly zdravě, je zapotřebí věnovat jim odpovídající péči.

Základem jsou upravené nehty, odstraněná tvrdá a suchá kůže. Pak jsou nohy krásné a pěstěné.

Krok 1

Jednou týdně dopřejte nohám koupel v roztoku soli. Ta se postará o dezinfekci pokožky a také o její změkčení. Do lavoru nalijte teplou vodu a rozpusťte v ní lžičku koupelové soli. V lázni nechte nohy 15 minut.

Krok 2

Po koupeli nohy jemně osušte a ošetřete peelingem. Zaměřte se především na paty. Pokud je zapotřebí, použijte pemzu. Netlačte, jen jemnými krouživými pohyby přejíždějte po ploskách nohou. Pak nohy opět opláchněte a důkladně osušte.

Krok 3

Konečnou fází je natření hydratačním krémem s regeneračními složkami. Pokud jej budete používat pravidelně (každý večer), kůže nepopraská a zůstane měkká. Pokud jste nožky dlouho zanedbávala, dopřejte jim povzbuzující masku s přírodními oleji. Zvláště účinné jsou exfoliační masky.

Krok 4

Nezapomínejte ani na úpravu a následné lakování nehtů. Nehty pilujte pouze pilníkem. Nestříhejte je ani neštípejte kleštičkami. Pro jarní dny volte červené odstíny laku na nehty.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden