Moje šťastná hvězda

Přírodní lék na revma

Takzvaná revmatoidní artritida může někdy skutečně hodně bolet. Klouby jsou ztuhlé, neohebné a léčba mnohdy trvá celé měsíce i roky. Bez kvalitních léků se neobejdete, ale rozhodně můžete léčbu urychlit anebo se úplně revmatu vyhnout. Jak na to?

Proč jíst ryby?

Ty totiž obsahují polonenasycené mastné kyseliny, které snižují hladinu cytokinů a dalších a dalších zánětlivých složek v těle. Do svého jídelníčky byste ryby měli zařadit alespoň dvakrát týdně a nejlépe čerstvé, nikoliv hlubokozmražené.

Celozrnné výrobky

Mnoho amerických studií už dokázalo, že pečivo připravované z celozrnné mouky má na lidský organismus pozitivní vliv. Celozrnné produkty totiž mají nižší hladinu C-reaktivního proteinu, což je ukazatel zánětu v těle.

Navíc obsahují i selen, který funguje jako účinný antioxidant. Nemusíte však konzumovat jenom celozrnné pečivo, mezi celozrnné výrobky patří i neloupaná rýže nebo těstoviny.

Co dokáže olivový olej?

I olej umí zázraky téměř na počkání, ale dbejte na to, aby šlo skutečně o kvalitní olivový olej, bio zastudena listovaný. Nejlépe uděláte, když ho budete konzumovat čerstvý, bez jakékoliv tepelné úpravy.

Jakým potravinám se vyhýbat?

Kdo trpí na bolesti kloubů, měl by dbát na to, aby jeho strava neobsahovala příliš bílkovin.
Omezte tedy maso, především drůbeží, protože obsahuje příliš kyseliny močové. Vyhýbejte se také bramborám, lilkům, patizonům nebo rajčatům, která revma prokazatelně zhoršují.

Močopudné brusinky

Které byliny jsou ty nejúčinnější? Pomoc hledejte v brusinkách, jelikož mají močopudné vlastnosti.
Přibližně 20 až 50 g léčivek vhoďte do 200 ml vroucí vody a deset minut povařte. Horký čaj popíjejte po doušcích třikrát denně. Skvělý je i brusinkový kompot, který byste měli konzumovat alespoň jednou za čtrnáct dní. Anebo si dejte každý den jednu lžíci.

Bylinné čaje

Smíchejte 50 g listů černého rybízu, 25 g listů kopřivy dvoudomé a 25g květu tužebníku jilmového. Zhruba dvě čajové lžičky směsi přelijte 2 dcl vroucí vody, patnáct minut louhujte a následně sceďte.Pijte dvakrát až třikrát denně pokaždé, když vás přepadne náhlá bolest kloubů.

Borovicová mast

Smíchejte stejné množství jehličí a vepřového sádla a asi hodinu až dvě zahřívejte ve vodní lázni. Potom směs dejte na studené místo a druhý den celý proces opakujte. Potom oddělte jehličí od tukové složky, přefiltrujte a máte mast. Mažte ji na postižená místa..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden