Moje chvilka pohody

Puller: zábava pro každého

Rádi se svým psem blbnete? Chcete vyzkoušet něco jiného, než jen házení tenisáku? Pořiďte si puller – unikátní výcvikovou pomůcku pro trénink a zábavu psa i páníčka.

Puller – výcviková hračka se v zahraničí s úspěchem prodává již řadu let. Poslední roky stoupá jeho obliba i u nás. Že jste o něm ještě neslyšeli? Pak čtěte dál.

1 Puller tvoří dva kruhy ze speciálního lehkého a omyvatelného materiálu, oba se při tréninku používají zároveň. Při dog pulleru posiluje pes všechny svalové partie. Dog pulleru se může věnovat kdokoli, bez ohledu na to, v jaké fyzické kondici je.

Na rozdíl od jiných psích sportů, jako jsou třeba agility a další, kdy se musíte aktivity zúčastnit v plném nasazení společně se psem, dog puller není pro páníčky vůbec náročný..

2 Puller je vhodný pro všechny pejsky, od nejmenších plemen, jako jsou toy plemena, přes štěňata, bull plemena až po obří plemena. Puller je vyroben z unikátního materiálu, který nepoškozuje zuby a dásně vašeho psa.

Materiál umožní psovi lehce se zakousnout, aniž by byl narušen tvar a vlastnosti pulleru.

3 Základem tréninku s pullerem jsou tři jednoduché cviky, které se naučí každý majitel, a pokud pes není absolutní odmítač hraček nebo specialista pouze na určitý typ zábavy, bude tyto cviky nadšeně provádět.

Jedná se o přetahování, skákání a běh. Díky práci se dvěma kruhy je intenzita tréninku pro psa velmi vysoká, kdežto pro majitele je téměř bez námahy – jde pouze o házení, přetahování či držení kruhu ve výšce.

4 Cílem cvičení je uchopování kruhu za běhu. Pokud váš pes rád aportuje, chytání pulleru ho bude bavit. Pro mnohé psy je to mnohem atraktivnější, než aportování míčku. Navíc je tento cvik zdravější, protože pes chytá kruh ve výšce, zároveň v pohybu, takže nemusí prudce brzdit jako u míčku.

Nejdůležitější je, aby se psovod naučil správně kruh házet – puller se nehází naplocho jako frisbee, ale na výšku, aby se kutálel.

5 Při skákání je smyslem cvičení střídavé uchopování pullerů ve výskoku. Základem pro trénink skoků (výskoků) je opět použití obou kruhů. Cílem pro psa není získat kruh, ale uchopit jej ve výskoku, po dopadu pustit a vyskočit pro druhý kruh.

6 U přetahování je nutné střídání kruhů, nikoliv tahání jednoho kruhu. U méně motivovaných psů můžete soutěživost a radost z přetahování podpořit protitahem.

7 Puller je velmi lehký, výborně plave na hladině a dobře se ve vodě psům uchopuje, je tedy ideální i pro vodní radovánky. Puller můžete využít k aportování do vody nebo k motivaci u psů, kteří se do vody bojí.

Pokud váš pes puller miluje a nechce se mu do vody, zkuste ho motivovat pullerem. Vyberte místo na mělčině, kde si se psem budete hrát jako obvykle, aby vnímal spíš hru než vodu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden