Řepové a špenátové chipsy

Nejenže krásně vypadají díky své rubínové barvě, ale především výborně chutnají.


Ingredience:


řepové chipsy


4 střední řepy


2 lžičky olivového oleje


špetka soli a pepře


špenátové chipsy


2 hrnky čerstvého listového špenátu  


1 lžíce olivového oleje


italské koření (hotovou směs nebo oregano a bazalku)


špetka soli


Postup


Předehřejete troubu na 180 °C. Omyjte 4 řepy a důkladně je očistěte, ale neloupejte. 


Řepu nakrájejte na tenké plátky, které v míse promíchejte s olivovým olejem. Přidejte sůl. Pečte 10 minut, pak plátky řepy otočte a pečte dalších 5–10 minut.


Špenát promíchejte v míse s olivovým olejem, kořením a solí. Vyložte plech pečicím papírem, na něj vyskládejte v jedné vrstvě špenát a pečte 8 minut.


Něco navíc


Díky tomu, že je budete péct v troubě místo smažení v oleji, jsou zdravější náhradou za ty klasické.

reklama
reklama

Komentáře