Můj čas na kafíčko

Ricottové lívance se skořicí

Lahodné lívance můžete ozvláštnit jakýmkoli ovocem, které máte zrovna po ruce.

Ingredience: na 6 porcí

● 220 g hladké mouky
● 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
● špetka soli
● 50 g krupicového cukru
● 4 vejce
● 370 ml podmáslí
● 200 g ricotty
● rostlinný olej
● moučkový cukr a skořice
● bílý jogurt
● ovoce
● med

Postup:

V míse promíchejte mouku s práškem do pečiva a solí, přidejte cukr, oddělené žloutky a podmáslí. Všechno pečlivě promíchejte. Z bílků ušlehejte pevný sníh a spolu s ricottou po částech opatrně vmíchejte do těsta.

Pánev lehce vymažte olejem a nechte rozehřát. Vlijte malé množství těsta a opečte z každé strany, budou vám stačit dvě minuty. V míse si smíchejte moučkový cukr se skořicí. Horké lívance ve směsi obalte. Podávejte s bílým jogurtem, čerstvým ovocem a přelité medem.

Příprava: 30 min
Cena za 1 porci: 12 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden