Rychlá jahodová tečka

Suroviny:


  • 500 g čerstvých jahod

  • 2 lžíce medu nebo javorového sirupu

  • 500 ml smetany ke šlehání (33 % tuku)

  • 2 lžičky vanilkového extraktu

  • čerstvá máta


Postup:

Polovinu očištěných jahod nakrájíme na plátky a 8 plátků dáme stranou na ozdobu. Zbylé jahody dáme do misky, přilijeme med nebo javorový sirup a rozmačkáme vidličkou na pyré.

Ve velké míse vyšleháme smetanu s vanilkovým extraktem, až vznikne pevná šlehačka.
Připravíme 4 vyšší sklenice a na dno dáme pár plátků jahod, na ně trochu jahodového pyré a na to vrstvu šlehačky.

Pak pokračujeme ve vrstvení jahody – pyré – šlehačka, až vypotřebujeme všechny ingredience, navrch bychom měli končit šlehačkou. Vršek poháru ozdobíme plátky jahod a lístkem máty nebo meduňky.

reklama
reklama

Komentáře