Sekaná pečeně s vejcem

Není nad poctivou domácí sekanou. Vyzkoušejte ji s celými vejci.

Příprava: 65 minut

Náročnost: *

Cena za porci: 22 Kč

Suroviny na 4 porce

- 600 g mletého vepřového masa

- 2 vejce

- 2 vejce uvařená natvrdo

- 1 starší houska

- 2 cibule

- ½ hrnku hladké mouky

- sůl, pepř

Postup

1. Housku nakrájejte a namočte do teplé vody. Maso smíchejte s vejci, vyždímanou houskou, nadrobno nakrájenou cibulí, solí a pepřem.

2. Na pomoučené ploše z masa vyválejte ovál. Do středu dejte oloupaná vejce a maso kolem nich obalte.

3. Sekanou dejte na plech s pečicím papírem a pečte 50 minut při 180 ºC.

reklama
reklama

Komentáře