Sendvič s trhaným hovězím

Ještě druhý den se budete olizovat

Tradiční ledabylý americký sendvič se zrodil ve 40. letech minulého století a stále se těší popularitě, ochutnejte ho i vy.

Ingredience:


  • 500 g mletého maso, nejlépe mix

  • 2 lžíce mléka

  • 1 zelená paprika

  • 1 cibule

  • 2 stroužky česneku

  • 2 lžičky hořčice

  • 2 lžičky worcestrové omáčky

  • 6 lžic kečupu

  • 2 lžíce rajčatového protlaku

  • 100 ml vody

  • 2 lžičky cukru

  • 6 ks bagetek

  • 125 g tvrdého sýra

  • olej

  • sůl

  • pepř


Postup:

  • Čerstvé mleté maso dejte do misky, udělejte v něm důlek a do něho přidej te mléko a nechte jej vsáknout.

  • Nadrobno pokrájenou cibulku nechte na oleji zesklovatět, pak ji přidejte do mletého masa a dále smažte a snažte se odpařit většinu vody. Přidejte kečup s protlakem, drobně pokrájenou papriku, prolisovaný česnek a ostatní koření.

  • Krájená rajčata i se šťávou a worcester přidávejte společně s cukrem, lehce osolte, přidejte podle chutě pepř a duste doměkka. Připaluje-li se vám směs, můžete podlít vodou.

  • Bagetky nakrojte tak, aby se daly rozevřít a dobře držely pohromadě a naplňte je ještě teplou masovou směsí. Všechny pak naskládejte do zapékací misky, zasypejte je strouhaným sýrem a zapečte je dokřupava v troubě. Podávejte ihned po vyjmutí z trouby.

reklama
reklama

Komentáře