Sendvič zvaný modrák

Velmi rychlé

Milujete hovězí maso a sýry s modrou plísní ve vlastnoručně vyrobeném pečivu? Tak toto je recept právě pro vás. Pokud jste ještě nikdy takový sendvič neochutnali, tak to musíte co nejdříve napravit.

Ingredience:


  • 300 g hovězího masa

  • 350 g sýru s modrou plísní

  • 1 větší hrst baby špenátu

  • 1 větší hrst rukoly

  • 1 větvička cherry rajčátek

  • 3 tortilly

  • sůl

  • pepř


Na francouzský dresink:

  • balzamikový ocet

  • olivový olej

  • hořčice

  • citronová šťáva

  • pepř


Postup:

  • Maso nakrájejte na tenké plátky, opepřete a osolte z obou stran, zakapejte olejem a dejte do lednice.

  • Připravte dresink smícháním všech ingrediencí, uložte ho do lednice a nechte odstát.

  • Naložené maso ugrilujte nebo osmažte na pánvi v rozpáleném oleji.

  • V salátové míse smíchejte špenát, rukolu a rozpůlená cherry rajčátka a zalijte vše dresinkem.

  • Na tortilly naneste salát, přes něj dejte na plátky nakrájený sýr, na něj dejte maso přímo z pánve a složte je.

  • Hotové sendviče ozdobte dle vlastní fantazie, přidejte dresink v mističce a pak už si jen nechte chut.

reklama
reklama

Komentáře