Skořicové churros s čokoládou

Suroviny na 1 dávku:

2 lžíce másla

2 lžíce cukru krupice

1 a ½ lžičky soli

1 a ¼ hrnku vody

1 hrnek +  2 lžíce hl. mouky

2 velká vejce olej na smažení

Na polevu:

2 a ½ hrnku mléka

150 g hořké čokolády

Na posypání:

½ hrnku cukru krupice

½ lžičky mleté skořice

Postup:

Ve větší míse smícháme cukr se skořicí a dáme stranou. Do rendlíku nalámeme čokoládu, zalijeme mlékem a nad teplem rozmícháme dohladka. Přelijeme do mixéru a šleháme tak, aby byla čokoláda lehce napěněná. Přelijeme do mísy a odstavíme na bok. V rendlíku smícháme máslo, cukr, sůl a vodu. Přivedeme k varu a vsypeme mouku. Dobře promícháme. Minutu ještě vaříme, poté sundáme z plotny a zakryjeme poklicí. Necháme 15 minut chladnout.   Do zchladlé hmoty přidáme po jednom vejce a zamícháme dohladka. Přendáme těsto do cukrářského sáčku se zdobičkou ve tvaru hvězdy. Ve velkém hrnci rozehřejeme přibližně 5 cm vrstvu oleje a poté pomocí sáčku nastříkáme přímo do hrnce 4 pruhy. Dvě minuty smažíme, pak kousky převrátíme a smažíme dozlatova. Hotové churros srovnáme na talíř vyložený ubrousky na odsátí přebytečného tuku. Teplé churros obalujeme v směsi cukru a skořice a podáváme s rozehřátou čokoládou.

reklama
reklama

Komentáře