Šneci z listového těsta

Slané koláčky se špenátem a bylinkami jsou výborným pohoštěním nebo chuťovkou k vínu.


 


Příprava: 30 minut


Náročnost: **


Cena za kus: 9 Kč


 


Suroviny na 16 kusů


  • 300 g listového těsta

  • 2 hrsti baby špenátu

  • 2 hrsti listového špenátu

  • hrst oregana

  • hrst bazalky

  • zakysaná smetana

  • 3 stroužky česneku

  • 150 g tvrdého sýra

  • koření (majoránka, koriandr, pepř, rozmarýn)

  • vejce na potření


Postup


1. Špenát spařte a vyždímejte. Bylinky očistěte. Do nastrouhaného sýra přidejte utřený česnek a tolik zakysané smetany, aby vznikla hustá roztíratelná pasta.


2. Rozválené těsto potřete pastou, okořeňte a přidejte bylinky a špenát. Odspodu srolujte a nakrájejte na plátky. Ty potřete rozšlehaným vejcem a upečte dozlatova.


reklama
reklama

Komentáře