Špenátová polévka

Nejhodnotnější jsou čerstvé špenátové listy, proto je při volbě surovin upřednostníme. Polévku lze uvařit i z mraženého špenátu, ale už to nebude žádný vitaminový životabudič.

Ingredience: 4 porce

● 300 g čerstvého špenátu
● cibule
● olivový olej
● hladká mouka
● 500 ml mléka
● 2 stroužky česneku
● sýr typu parmazán
● pepř
● sůl

Postup:

Špenát vložíme do malého množství vroucí vody se solí a krátce povaříme.

Na tuku zpěníme cibuli, přidáme trochu mouky a připravíme světlou jíšku.

Jíšku zalijeme vývarem ze špenátu, mlékem a vodou a zhruba 20 minut provaříme.

Nakonec přidáme rozetřený česnek, nadrobno nasekané listy čerstvého špenátu a znovu vše provaříme přibližně 5 minut. Sýr nastrouaný na misce stranou může posloužit k dochucení.

Příprava: 20 min
Cena za porci: 50 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden