Špízy se zeleninou

Jednoduché a rychlé špízy jsou ideální, když vás honí čas. Skvěle chutnají s vařenými nebo pečenými bramborami.

Suroviny na 4 porce - 500 g kuřecích prsou - 1 červená paprika - 1 zelená paprika - 1 žlutá paprika - 2 cibule - sůl, pepř - grilovací koření - olivový olej - limetková šťáva

Postup

1. Olivový olej smíchejte s limetkovou šťávou v poměru 1:1. Ochuťte grilovacím kořením, osolte a opepřete. Maso omyjte, osušte a nakrájejte na stejné menší kousky. Vložte do marinády a nechte marinovat alespoň dvě hodiny.

2. Cibule oloupejte, papriky omyjte, odstraňte stopky a jádřince. Obojí nakrájejte na zhruba stejně velké kousky jako maso.

3. Na špejli střídavě napichujte maso, papriky a cibuli (na koncích by vždy mělo být maso). Špízy vložte do vymazaného pekáčku a pečte v troubě při 200 °C do změknutí masa a zeleniny, asi 30 minut. Občas otočte. Podávejte s bramborami nebo pečivem.

reklama
reklama