Šťavnatý hamburger s hovězím masem

Grilovací sezona už začala. Co si takhle připravit na grilu pravý americký hamburger?


Ingredience:


500 g hovězího mletého masa


sůl, pepř 


2 lžíce olivového oleje 


1 velká červená cibule  


1 velké rajče


4 listy ledového salátu 


4 lžíce majonézy 


4 plátky tvrdého sýra podle vaší chuti 


2 bulky na hamburger


2 lžíce barbeque omáčky


Postup: 


Rozpalte si na pánvi olivový olej, případně si rozpalte gril. Mleté maso osolte a opepřete podle chuti. Vytvořte z něj čtyři, přibližně jeden centimetr silné placky.


Opečte je nebo ogrilujte z obou stran. Bulky si podélně rozřízněte a rovněž je opečte na pánvi nebo na grilu. Bulky si z obou stran potřete majonézou.


Na spodní bulku umístěte plátek sýra, pak hovězí maso, na něj naklaďte na kolečka nakrájenou cibuli, přidejte salát a opět další plátek masa.


Na něj pak navrstvěte plátky rajčat a zalijte je trochou barbeque omáčky. 


Hamburger přiklopte vrchní bulkou. Teď můžete podávat, přejeme vám a vaši rodině dobrou chuť.


Náš tip:


Výborně bude chutnat také s jednou cibulí nakrájenou na tenká kolečka, kterou orestujete se dvěma lžícemi medu. 

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden