Moje sladké tajemství

Stínidlo na lampu z jutových provázků

Omrzela vás stará lampa a přemýšlíte o nové? A nehodila by se vám třeba na chalupu, když stínítku dáte nový nádech pomocí jutových provázků? Vyzkoušejte náš originální návod. Bude vás to stát pouhých pár korun a výsledkem jsme si téměř jisti. Někdy stačí jen málo, a staré doplňky zase ožijí.

Budete potřebovat:

 kovovou konstrukci staré lampy

 jutový provázek

 nůžky

 tavnou pistoli

 univerzální barvu ve spreji

 papír

Jak na to?

1. Použijte kovovou konstrukci od staré lampy nebo lustru. Je na vás, jakou velikost zvolíte. Začněte tím, že na spodní obvodový drát přivážete začátek provázku.

2. Uzel dobře utáhněte, aby se vám později nerozvázal. Provázek obmotejte okolo horního drátu, potom se vraťte ke spodnímu a takto pokračujte dále po obvodu stínidla.

3. Mezery mezi provázky by měly být co nejmenší, jedině tak vytvoříte hustý a na pohled pěkný povrch. Až budete u konce vyplétání, zbylý provázek ustřihněte a zavažte na pevný uzel nebo přilepte k drátu tavnou pistolí.

4. Z papíru si vystřihněte šablony. Tvar zvolte podle vašeho vkusu a preferencí, může to být srdíčko, trojúhelník nebo jednoduchý kruh. Šablonu přiložte na stínidlo a nastříkejte na něj požadovaný ornament.

Tip:

Pokud toužíte po barevnější verzi, můžete použít vyšívací přízi. Nemusíte se držet pouze jedné barvy, můžete jich použít několik!

Hřejivý nákrčník z flanelu

Budete potřebovat:

 staré flanelové košile

 nůžky

 nit

 šicí stroj

Jak na to?

1. Ze zadní části staré flanelové košile vystřihněte dva obdélníky široké asi 25 cm a dlouhé 50 cm. Obdélníky dejte lícovou stranou k sobě a sešijte, na jedné ze stran nechte 5 cm nesešitých.

2. Sešitý tunel protočte lícovou stranou ven a ohněte, aby se krátké strany potkaly. Okraje sešpendlete a sešijte. Najděte otvor, který jste si nechali, nákrčník jím protočte a otvor sešijte skrytým stehem. Nákrčník je hotový!

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden