Moje šťastná hvězda

Svěží tatarák z tuňáka

Blíží se konec roku, a tak si jistě můžeme dopřát i něco, co si běžně nepřipravujeme, třeba právě svěží tatarák z tuňáka.

Ingredience: 2 polévkové lžíce citronové šťávy, 1 polévková lžíce olivového oleje extra panenského, 1 polévková lžíce černých oliv, 1 hrst petrželové natě, 1 špetka černého mletého pepře, 2 rajčata, 400 g tuňáka obecného

Postup: Steak z tuňáka nejdříve nakrájíme na proužky a ty nasekáme na velmi malé kousky.
Přidáme nasekané olivy a olivový olej, sůl a pepř jen podle chuti a také přiměřeně, nakrájené kapary, rajčata bez zrníček a hrst nasekané, ideálně čerstvé petrželky. Tatarák z tuňáka nasekáme a dobře ho promícháme, nejlépe rukou.

Jako poslední přidáme citronovou šťávu. Teď už jen vytvarujeme na talířky tatarák z tuňáka a ještě homůžeme jemně pokapat extra panenským olivovým olejem. Podáváme s čerstvě rozpečenými bagetkami nebo topinkami. Ručíme za to, že tuto pochoutku nebudete připravovat jen jednou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden