Moje šťastná hvězda

Těstoviny s restovanými houbami

Tento pokrm je velmi snadný. Zabere vám sotva půl hodiny a udělá přitom hodně parády.


Suroviny:


1 balení vašich oblíbených těstovin (například tagliatelle nebo pappardelle)


300 ml smetany ke šlehání


hrst čerstvých hub (nejlépe hřiby, lišky nebo žampiony), při nejhorším žampiony z konzervy


3 stroužky česneku


1 menší cibule


olivový olej


sůl, pepř


2 lžíce strouhaného sýra


limetová šťáva


čerstvá bylinka na ozdobu


Postup:


Těstoviny si uvařte podle návodu na obalu. Na pánvi si rozpalte olej a orestujte na něm nakrájenou cibulku a na tenké plátky nakrájený česnek. Dejte si orestovat na tenké plátky nakrájené houby. Restujte přibližně pět minut. Přidejte smetanu ke šlehání a ochuťte solí a pepřem. 


Do omáčky vmíchejte nastrouhaný sýr a přidejte pár kapek limetové šťávy. Těstoviny s omáčkou dobře promíchejte a nechte společně dvě minuty prohřát. Pokrm ozdobte čerstvými bylinkami, pokud jste sehnali.


Náš tip


Nejlepší sýr na posypání těstovin je parmazán.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden