Můj kousek štěstí

Thajská polévka s koulemi z rybího masa

Tuhle polévku si každý může doplnit zeleninou, tofu nebo houbami podle své chuti.

Potřebujete:

Na vývar:

1 a ½ litru kvalitního hovězího vývaru, 1 šalotku, 2 cm zázvoru, 1 chilli papričku, 1 ks citronové trávy,  1 badyán, 1 kardamom, 1 kousek celé skořice, 3 lžíce rybí omáčky, 1 vrchovatou lžíci arašídového oleje

Na knedlíčky:

250 g masa z bělomasé ryby (rozmělněného), 1 šalotku, 1 cm zázvoru, 1 stroužek česneku, ½ chilli papričky, hrst koriandru, ½ lžíce rybí omáčky, 1 lžičku sojové omáčky ,1 ks citronové šťávy, 1 vejce, 1 lžíci škrobové moučky na asijské pokrmy, arašídový olej

K podávání:

rýžové nudle, thajskou bazalku, koriandr, limetku, cibuli, dušené čínské houby, zeleninu

Postup:


  1. Šalotku, česnek a zázvor nasekejte nadrobno. Chilli papričky a citronovou trávu podrťte. V hrnci nebo ve woku rozpalte arašídový olej. Nejprve krátce orestujte šalotku, zázvor, chilli, citronovou trávu a po chvíli přidejte nasekaný česnek, kardamom a badyán. Jakmile česnek zezlátne, vlijte hovězí vývar a přidejte rybí vývar. Polévku přiveďte k varu, stáhněte plamen na minimum a nechte probublávat.

  2. Připravte si knedlíčky. Koření a zeleninu nasekejte nadrobno. V misce je smíchejte s rybím masem, škrobovou moučkou a vajíčkem. Směs dochuťte sojovou a rybí omáčkou. Knedlíčky krátce opečte na arašídovém oleji, aby se zatáhly. Poté je vložte do polévky a nechte vařit přibližně 20 minut.

  3. Rýžové nudle uvařte dle návodu. Bylinky nasekejte, cibuli nakrájejte na plátky, houby na menší kousky stejně jako zeleninu.

  4. Uvařené nudle vložte do misek a přelijte polévkou. Ostatní připravené pochutiny si každý přidá do polévky sám, podle vlastní chuti..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden