Tradiční španělský tumbet

Jedná se o tradiční pokrm ze španělského ostrova Mallorca, odkud pocházejí předci Terezy Kostkové.

Ingredience:

5 velkých brambor

2 bílé papriky

1 lilek

1 cuketa

4 velká rajčata

3 cibule

palička česneku

čerstvý tymián

cukr

sůl

olivový olej

máslo a strouhanka na vymazání a vysypání pekáčku

Postup:

Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky, papriky očistěte a nakrájejte na větší díly, lilek na plátky, taktéž cuketu. Vše vyskládejte do vymazaného a vysypaného pekáčku o velikosti asi 20 x 30 cm a prokládejte tymiánem. Každou vrstvu zeleniny osolte.

Nasekanou cibuli a česnek krátce orestujte na oleji, přidejte trochu cukru a po chvíli oloupaná a nasekaná rajčata, zpěňte je a ochuťte solí. Směs nalijete na zeleninu v pekáčku a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 30–35 minut. Podávejte s bagetou.

reklama
reklama

Komentáře