Treska v papilotě se salátkem

Lehký a dietní pokrm, který zachutná i mužskému pokolení.


Ingredience:


4 mrkve


2 kedlubny


4 jarní cibulky


600 g tresky


olivový olej


sůl a pepř


svazek čerstvého tymiánu


2 saláty little gem


Postup:


Troubu předehřejte na 180 °C. Z pečicího papíru nastříhejte čtyři archy a  připravte si provázek. Mrkev očistěte a  nakrájejte na kolečka, kedlubny oloupejte a  pokrájejte na plátky, cibulky na kousky 3 cm dlouhé.


Rybu omyjte, osušte a  rozdělte na čtyři porce. Doprostřed každého archu pečicího papíru dejte hromádku zeleniny, na ni položte rybu, zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete a  přidejte pár snítek tymiánu.


Papír zaviňte do tvaru měšce a  pevně svažte provázkem. Pečte 20 minut. Mezitím na pánvi lehce potřené olivovým olejem opečte na poloviny rozkrojený salát little gem, stačí mu pár minut, aby zkaramelizoval. Ogrilovaný salát podávejte k rybě se zeleninou.


Něco navíc


Pečení v papírovém balíčku, tedy papilotě, je zdravé, neušpiníte při něm nádobí a ještě se do masa dostane mnohem více chutí. Zkuste i jiné druhy masa.

reklama
reklama

Komentáře