Triky šéfkuchařů, které oceníte i vy

Nemusíte být vyučení kuchaři, abyste ovládali osvědčené triky profesionálů. Zakouzlete v kuchyni i vy a naservírujte své rodině a přátelům dokonalé pečivo, omáčku nebo třeba salát

1. SALÁT BEZ VODY Stává se vám, že uděláte zeleninový salát, a když ho naservírujete na talíř, je plný vody? Zkuste nakrájenou zeleninu posypat solí a nechat ji patnáct minut vypotit. Pak z ní slijte vodu a přidejte ostatní suroviny.

2. MASO K NAKOUSNUTÍ Chcete, aby mělo maso krásnou, hedvábnou strukturu a vypadalo na talíři  lákavě? Ještě než ho tepelně upravíte, obalte ho ve směsi kukuřičného škrobu a vajíčka. Bude se vám rozplývat na jazyku!

3. MĚKKÉ A KŘUPAVÉ TĚSTO Někdy se může stát, že upečete chleba nebo housky, ale jsou příliš tvrdé a vysušené. Jak na to, aby se vám vždycky těsto povedlo? Smíchejte stejné množství cukru a mouky, vajec dejte tolik, kolik dáváte oleje. To znamená že jak olej, tak vejce musíte zvážit. Jedině tak bude poměr všech surovin vyvážený a pečivo či sladké zákusky budou naprosto perfektní.

4. DOKONALÉ VOLSKÉ OKO I vy můžete své drahé polovičce, dětem nebo vnoučatům připravit dokonalé volské oko. Většinou se na tvarování používají formičky, ale existuje i jednodušší trik. Rozbijte vejce do sklenice, na pánev si připravte stejné množství oleje a vody a postavte ji na plotýnku. Po minutě vlijte na pánev vejce a chvíli smažte. Uvidíte, jak to skvěle funguje.

5. PERFEKTNÍ OMÁČKA Proč některé omáčky chutnají skvěle a  jiné jen jako mouka smíchaná s  vodou a  solí? Zkuste přidat do omáčky lžíci hořčice nebo menší lžičku arašídového másla. Stejný trik můžete použít, i když omáčku přesolíte či překořeníte.

reklama
reklama