Vepřová panenka ve slanině podávaná s houbovou omáčkou

Je to naprosto úžasná lahůdka

Panenka je úžasné maso, sice trochu dražší, ale od toho tu jsou sváteční obědy, abychom se rozmazlili, ne? Proto zkuste tento recept, který jsme získali od šéfkuchaře Jiřího Švestky z hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou.

Ingredience:


  • 600 g vepřové panenky

  • 160 g smetany ke šlehání

  • 120 g lahůdkové slaniny

  • 160 g čerstvých hub

  • 40 g másla

  • 40 ml oleje

  • 1 g mletého pepře

  • 4 g soli


Postup:

  • Vepřovou panenku očistíme, nakrájíme na špalíčky, které opepříme, osolíme, zabalíme do slaniny a opečeme zprudka na oleji po všech stranách asi dvě minuty a dáme na tři minuty zapéct do trouby rozehřáté na 180 stupňů.

  • Očištěné a na plátky nakrájené houby orestujeme na másle, opepříme, zalijeme smetanou a necháme přejít jemně varem. Poté osolíme a případně dochutíme pepřem. Na střed talíře dáme houbovou omáčku a na ni klademe maso rozkrojené šikmým řezem.

reklama
reklama