Vepřová pečeně plněná švestkami

Potřebujete:

750 g vepřové pečeně, 80 g švestek, 2 dl červeného vína, 4 lžíce švestkových povidel, 10 g cukru, špetku skořice, sůl, mletý černý pepř

Postup:


  1. Švestky omyjte a vypeckujte. Vložte je do kastrolu, zalijte červeným vínem, zakryjte a nechte 2 hodiny odležet. Pak přidejte cukr a skořici, promíchejte a přiveďte k varu. Povařte 10 minut a nechte vychladnout.

  2. Maso nařízněte a vyklepejte na větší plát, poklaďte povařenými švestkami (šťávu ze švestek si dejte stranou), plát zabalte a okraje sklepněte k sobě (případně použijte párátka). Maso osolte, opepřete a na rozehřátém tuku z obou stran opečte. Podlijte šťávou ze švestek, vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte dorůžova.

  3. Maso vyjměte a udržujte v teple. Vypečenou šťávu slijte do kastrůlku, vmíchejte do ní povidla a povařte. Pečeni nakrájejte na plátky, přelijte omáčkou a podávejte s houskovým knedlíkem. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden